Sebastiaan Schippers
Musicus
 

Pniëls Kerkkoor

 

In februari 2009 ben ik dirigent geworden van het Pniëls Kerkkoor in Leeuwarden-Huizum. We repeteren op de donderdagavond. En hebben na het sluiten van Kapel Pniël onderdak gevonden in de Kurioskerk.
Bijna jaarlijks zongen we rond de dankstond een door mij gemaakte nederlandstalige bewerking van de Oogstcantate God the Provider van Eric Smith. Afgelopen jaar hebben we voor het eerst twee (oogst)cantates gezongen van Caleb Simper. In samenwerking met Nocht & Wille en de Kleine Cantorij zongen we in Burgum, Menaldum en Schagen.
Rond de kerstdagen zijn we een paar jaar druk geweest met een tweetal kerstcantates van de amerikaanse componist Ira B. Wilson die we samen met  U.D.I. uit Hurdegaryp en Nocht & Wille uit hebben gezongen. In 2014 in lollum en Hurdegaryp en in 2015 in  Burgum en Oentsjerk.
Op 30 april 2017 mochten we vieren dat het exact 70 jaar geleden was dat Pniëls Kerkkoor werd opgericht. We vierden dit met een mooi jubileumconcert in de Dorpskerk in Huizum.

Er is een hele fijne samenwerking gegroeid met koor Nocht & Wille uit Lollum e.o. Voor grotere uitvoeringen werken we samen en 1 á 2 keer per maand is er ook een gezamenlijke repetitie in Leeuwarden of Hichtum.