Sebastiaan Schippers
Musicus
 

WIE IK BEN

Sebastiaan Schippers (1972)
In ruil voor het zingen in het kinderkoor, ontving Sebastiaan op 9-jarige leeftijd in Giessenburg zijn eerste orgellessen van Heleen Dame. Later volgden lessen bij Anje de Kuiper.  Twijfel was er over studeren aan het conservatorium of theologie aan de universiteit. Het werd de theologie. Tijdens deze studie vonden de orgellessen hun vervolg in lessen voor improvisatie bij Ton van der Horst en theorieles bij Harry Maring.
Na het voltooien van de studie theologie werd alsnog de keuze voor fulltime muziek gemaakt. Maar soms blijkt het nog niet zo heel ver uit elkaar te liggen, want regelmatig klinkt de opmerking dat er “wordt gepreekt vanaf de orgelbank”.
Als organist en pianist wordt hij regelmatig gevraagd voor zangdiensten, zangavonden en koorbegeleiding. Daarnaast laat hij ook tijdens concerten in binnen- en buitenland van zich horen, solo en met andere instrumentalisten samen.  Hoogtepunten waren o.a. concertreizen in 2004, 2013 en 2015 langs grote orgels in Duitsland.
Hij is als kerkmusicus werkzaam in de Protestantse Gemeente Trynwâlden. Naast het (samen met de andere organisten) bespelen van de orgels in de 6 verschillende kerken is hij hier ook dirigent van het Gelegenheidskoor en het Begeleidingscombo van de PGT. Verder ook in de Protestantse Gemeente te Burgum waar hij dirigent is van de Kleine Cantorij van de Kruiskerk en één van de organisten in het team. Daarnaast is hij dirigent bij Pniëls Kerkkoor te Leeuwarden-Huizum en Nocht & Wille te Lollum e.o. en regelmatig organist in de Grote Kerk in Schagen.
Bij Sneeker Mannenkoor Edoza te Sneek is hij vaste begeleider tijdens de wekelijkse repetitieavonden en bij verschillende uitvoeringen. Met hen ging hij in oktober 2013 naar Londen en in september 2016 naar Wenen. Twee geweldige concertreizen!
In het voorjaar van 2016 eindigde hij in de EO-wedstrijd "De beste organist van Nederland" op een mooie derde plek!