Welkom
Motto
Over mij...
Kerkmusicus PGT
Dirigent
Organist/Pianist
Oude werkplekken
Eastermar
Cantor-Organist FGH
Hofzangers L'warden
Vesperkoor H'ryp
Excelsior Sneek
N'dieper Visserskoor
U.D.I.
Recensies
Theoloog
Muziek & Audio
Agenda
Contactgegevens

 

Sjongferiening U.D.I. te Hurdegaryp

 

Sjongferiening UDI was het "neutrale" koor van Hurdegaryp en inmiddels vooral ook omstreken. Het repertoire wisselde regelmatig. We zongen uitgebreide kerstconcerten en verder (licht)klassiek en gematigd populair.

Een bijzondere concert op 24 november 2012 in de Schalmei hebben we samen met Sânman & Sikke gegeven.

Vervolgens zijn we druk bezig geweest met het oefenen van de 2 kerstcantates van Ira B. Wilson die we samen met  Pniëls Kerkkoor uit Leeuwarden-Huizum en leden van Nocht & Wille uit Lollum en de cantorij FGH/AR uit Leeuwarden hebben gezongen in een concertcyclus rond kerst 2013.

En rond kerst 2015 was nog een keer een zeer geslaagde herhaling in Burgum en Oentsjerk.

We zijn daarna druk aan het repeteren geslagen met delen uit de cantate Robin Hood van Hatton en met het oog op het 100-jarig bestaan in 2019 aan de Messe Solenelle van Guilmant...dat was werk aan de winkel! Maar helaas bleek het uiteindelijk niet meer haalbaar om hier echt iets goeds van te maken. Het licht doofde sneller dan gehoopt en de jaren bleken (hoewel we het lang leken tegen te houden) toch echt te gaan tellen.En mei 2017 is het doek gevallen.

Ik zie in elk geval met heel veel plezier terug op de 11 jaren die ik dirigent mocht zijn en waarin we heel veel (zang)plezier met elkaar hebben gehad.