Welkom
Motto
Over mij...
Kerkmusicus PGT
Dirigent
Kl. Cantorij Burgum
Nocht & Wille
Pniëls Kerkkoor
Organist/Pianist
Oude werkplekken
Recensies
Theoloog
Muziek & Audio
Agenda
Contactgegevens
Pniëls Kerkkoor te Leeuwarden Huizum

In februari 2009 ben ik dirigent geworden van het Pniëls Kerkkoor in Leeuwarden-Huizum. We repeteren op de donderdagavond. En hebben na het sluiten van Kapel Pniël onderdak gevonden in de Kurioskerk.

Bijna jaarlijks zingen we rond de dankstond een door mij gemaakte nederlandstalige bewerking van de Oogstcantate God the Provider van Eric Smith. Ook dit jaar zullen we deze zingen tijdens een dienst op woensdagavond 1 november in de Kurioskerk aan de Julianalaan.

Rond de kerstdagen zijn we een paar jaar druk geweest met een tweetal kerstcantates van de amerikaanse componist Ira B. Wilson die we samen met  U.D.I. uit Hurdegaryp en Nocht & Wille uit hebben gezongen. In 2014 in lollum en Hurdegaryp en in 2015 in  Burgum en Oentsjerk.

Op 30 april 2017 mochten we vieren dat het exact 70 jaar geleden was dat Pniëls Kerkkoor werd opgericht. We vieren dit met een mooi jubileumconcert in de Dorpskerk in Huizum. Het repertoire van engelse koormuziek van rond 1900 blijkt het koor goed te liggen en daar zullen we de komende tijd hopelijk nog veel plezier aan beleven. Werken van John Henry Maunder, Samuel Liddle, John Stainer, Berthold Tours…keuze te over.