Welkom
Motto
Over mij...
Kerkmusicus PGT
Dirigent
Organist/Pianist
Oude werkplekken
Eastermar
Cantor-Organist FGH
Hofzangers L'warden
Vesperkoor H'ryp
Excelsior Sneek
N'dieper Visserskoor
U.D.I.
Recensies
Theoloog
Muziek & Audio
Agenda
Contactgegevens

Vanaf 1 september 2007 was ik als cantor-organist verbonden aan de protestantse wijkgemeente Fenix/Goede Herder te Leeuwarden.

Met de sluiting van de Fenix op 20 mei 2012 brak een nieuwe en moeizame tijd aan waarin we samen kerkten in de Grote Kerk.

Het was bijzonder om te merken dat het in elk geval de koren goed ging. De cantorij is groeide met o.a. leden uit de Adelaar tot 36 leden.

De Gospelgroep wijzigde zijn naam iin "Wings of Faith". Repertoire is van Opwekking tot Oosterhuis en alles wat er (kerkmuzikaal) tussen in ligt. Ook werd er uit het midden van het koor een dubbelkwartet gevormd, waarmee we graag iets veeleisender repertoire aanpakken. Maar door alle verwikkelingen is er vanaf april 2013 geen repetitie meer geweest.

En na het aflopen van de reeks van contracten in november 2013 bleek de PGL niet in staat om intern tot een oplossing te komen en komt er in oktober 2014 een definitief eind aan de samenwerking.

Na het opgeven van het kerkgebouw en het vertrek naar elders of met emeritaat van de beide predikanten betekent dit gedwongen afscheid nogmaals een aderlating voor de wijkgemeente.

Kerkgebouw de Fenix te Leeuwarden